Com és?
És la medusa més nombrosa al Mediterrani occidental mesopelàgic (la zona intermèdia entre la zona fòtica i la fòtica). Mesura uns 25-30 mil·límetres d’ample, és plana, lenticular, una mica més ample que llarga, sovint pentagonal, i no té canals perifèrics. Aquesta espècie endèmica se sotmet a una migració vertical nocturna des d'una profunditat de 400-700 metres fins als 100 metres superiors. Pot sostenir els seus tentacles no extensibles directament per sobre de l'ombrel·la. A diferència de moltes altres hidromeduses, Solmissus albescens neda i s'alimenta de forma simultània.
On viu?
Viu a la zona mesopelàgica, és a dir, a les aigües marines situades entre 200 i 1000 metres de profunditat.
Com s’alimenta?
Es pot veure limitada a alimentar-se de preses de cos tou pel tipus de nematocists (sistema de defensa) que tenen en els seus tentacles. Es creu que a les nits s’alimenta de pteròpodes epipelàgics (petits mol·luscs que es troben a la superfície) no migratoris tals com la Cavolinia. En alguns casos, durant el dia, s’ha observat la captura de ctenòfors Lobata.
Com es reprodueix?
La majoria d'hidromeduses tenen una fase polipoide i una fase medusoide. Les narcomeduses, però, tenen la fase de pòlip molt reduïda o fins i tot no en tenen, per tant, predomina la fase medusoide.
Taxonomia
Fílum: Cnidaria, Classe: Hidrozoa, Ordre: Trachylina, Subordre: Narcomedusae, Família: Cuninidae, Gènere: Solmissus, Haeckel 1879 |