Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 24. Glossari » · Medusa es / en

Nom científic: · Medusa

Nom comú:

Grup: 24. Glossari

Tipus paisatge: Cap en particular

Fondària:

Mides:

Braç oral: Els braços orals són els tentacles que envolten la boca. S’utilitzen per a capturar preses i transportar-les a la boca. Tenen gran varietat de formes i colors segones les espècies.

 

Cnidòcit: És una cèl·lula urticant amb un filament al seu interior. Aquest filament es dispara per contacte o per canvi de pressió i injecta verí. Els cnidòcits recobreixen la major part del cos de l’animal però es troben en major concentració a la zona dels tentacles.

 

Gònada: És el nom genèric que rep l’òrgan reproductor. Produeix gàmetes (cèl·lules sexuals).

 

Manubri: Conducte que es troba a sota de l’ombrel·la. Connecta, als extrems, l’estómac amb la boca.

 

Mesoglea: Capa intermitja del cos de tots els cnidaris. Es troba entre l’epidermis (capa més externa) i la gastrodermis (capa més interna). És de consistència gelatinosa.

 

Ombrel·la: Part superior de les meduses amb forma de para-sol.

 

Ropàlia: Centre sensorial de les cubomeduses (Carybdea p.e) i les escifomeduses (Aurelia p.e). Entre altres coses està format per un òrgan d’equilibri, anomenat estatocist, que informa a l’animal de la posició en que es troba a l’aigua. Així, si una onada o un corrent la capgira, pot recuperar la seva posició.

 

Tentacle marginal: Els tentacles marginals són aquells tentacles que es troben al marge de l’ombrel·la. Normalment són més llargs que els braços orals (Pelagia noctiluca), encara que no sempre. La seva funció és capturar preses i apropar-les a la boca. El fet que siguin més llargs els permet atrapar preses més llunyanes i, per tant, augmenten les possibilitats de trobar menjar.

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB