Horari d'atenció al Públic:

Dilluns: 11h a 15h
Dimarts: 17h a 19h
Dimecres: 11h a 15h
Dijous: 17h a 19h
Divendres: 12h a 15h


Tlf i WhatsApp 623 18 84 35
Mail: cib@cibsub.cat
Guia d'espècies » 24. Glossari » · Anemone es / en

Nom científic: · Anemone

Nom comú:

Grup: 24. Glossari

Tipus paisatge: Cap en particular

Fondària:

Mides:

Aconti: Estructura filamentosa carregada de cnidòcits. Poden sortir a l’exterior per la boca o mitjançant unes perforacions a la paret del cos (cinclidis). Tenen funció defensiva.

 

Cnidòcit: És una cèl·lula urticant amb un filament al seu interior. Aquest filament es dispara per contacte o per canvi de pressió i injecta verí. Els cnidòcits recobreixen la major part del cos de l’animal però es troben en major concentració a la zona dels tentacles.

 

Disc basal: Equival al peu de l'anemona amb el que aquestes se subjecten al fons. S'anomena disc perquè té aquesta forma. Algunes anemones tenen certa capacitat de desplaçament.

 

Disc oral: Àrea que envolta la boca des d’on sorgeixen els tentacles que li serveixen per a alimentar-se.

 

Gònada: És el nom genèric que rep l’òrgan reproductor. Produeix gàmetes (cèl·lules sexuals).

 

Mesoglea: Capa intermèdia del cos de tots els cnidaris. Es troba entre l’epidermis (capa més externa) i la gastrodermis (capa més interna). És de consistència gelatinosa.

 

Sifonoglif: Solc ciliat que produeix una circulació d’aigua cap a l’interior de l’animal encara que aquest tingui la boca tancada. Té funcions secundàries com la secreció de mucus. Aquest mucus s’utilitza per a lubricar la boca i la faringe de l’anemona i, així, facilitar el pas de les preses cap a l’estómac.

» Guia d'espècies


GUIA D'ESPÈCIES
Des d'ara pots consultar el que has vist a les teves immersions a la nostra guia d'espècies
RSS Noticies CIB