Com és?
Tal·lus sifonal (sense septes de separació) de color verd clar, format per un estoló fi, que s'arrossega per terra i que pot arribar a mesurar 1 metre de longitud. D'aquest estoló en surten uns rizoides que es fixen al substrat, i frondes, com unes fulles planes, lanceolades i amb marges no dentats, que poden arribar a mesurar de 15 a 30 cm d'alçada i 3 cm d'amplada. La consistència és bastant coriàcia a causa de l'espessa cutícula que la revesteixen.
On viu?
En fons tous o fangosos, d'1 a 15-20 metres de fondària, sovint prop de praderies de posidònia. També se la pot trobar fixa a substrats més durs. Espècie autòctona del Mediterrani (menys freqüent a zones septentrionals), també present a l'Atlàntic tropical i subtropical.
Com es reprodueix?
Produeix propàguls sexuals viables per tot el cos vegetatiu (reproducció holocàrpica) que multipliquen la probabilitat i la velocitat de dispersió.
Es pot confondre?
A diferència de les altres espècies del gènere (Caulerpa taxifolia (M. Vahl) C. Agardh i Caulerpa racemosa (Forsskål) J. Agardh) aquesta, té les frondes lanceolades.
Curiositats
· Com les altres espècies d'aquest gènere, Caulerpa prolifera (Forsskål) J.V. Lamouroux també té un caràcter invasor a les costes Mediterrànies, amb la diferència de ser una espècie autòctona.
Taxonomia
Divisió: Cloròfits, Classe: Ulvoficiae, Ordre: Caulerpales, Família: Caulerpaceae |