Com és?
Forma colònies llises i carnoses que arriben als 5 centímetres d'alçada i 5 cm de diàmetre. Té un peu opac. Sobre l'extrem d'aquest es disposen irregularment els individus aïllats (zooides) que no són fàcils de distingir, en part perquè són translúcids. Estan envoltats per un mantell translúcid comú que no està calcificat. Tot el conjunt és de color ataronjat a vermell, però els zooides, a més, poden ser grogosos.
On viu?
Viu sobre pedres, roques, algues, esponges, closques, etc. i al domini coral·ligen. Des de la franja litoral fins a uns 50 metres de profunditat. El trobem al Mediterrani, Atlàntic, Canal de la Mànega i Mar del Nord.
Com s'alimenta?
S'alimenta de la matèria orgànica en suspensió: algues, detritus, plàncton, matèria inorgànica, etc. Els tunicats creen un corrent d'aigua que filtren, ja que l'aliment queda enganxat en una mucositat que segreguen. Aquesta va cap a l'aparell digestiu.
Es pot confondre?
Es pot confondre amb Aplidium nordmanni que difereix principalment per formar colònies incrustants planes, sense peu. També es pot confondre amb Morchelium argus, tot i que aquest té 4 punts vermells al voltant del sifó oral, mentre Aplidium proliferum només en té 3.
Curiositats
· Hi ha cert debat a la comunitat científica sobre aquesta espècie, que alguns consideren que és un sinònim d'Aplidium nordmanni o de Pseudodistoma cyrnusense.
Taxonomia
Fílum: Chordata, Subfílum: Tunicata, Classe: Ascidiacea, Ordre: Enterogona, Subordre: Aplousobranchiata, Família: Policlinidae, Gènere: Aplidium |